AFSTEM-GESPREK

Alles begint met een eerste gesprek

Een proces starten is een belangrijke stap. Ik begrijp dat je wil bekijken en aanvoelen of ik de juiste persoon voor je ben en mijn manier van werken jou ligt. Succes is immers gebouwd op het vertrouwen dat je stelt op diegene jouw zal helpen

In dit gesprek kan je alle vragen die je hebt aan me stellen. Ik je ook mijn werken van werken voorstellen en bekijken of coaching / therapie voor jou is wat nodig lijkt. Elk gesprek is anders, dus we bekijken samen wel hoe het loopt.

 

Het doel is vooral dat:

  • we elkaar kunnen ontmoeten

  • je op een of andere manier gezegd kan krijgen waar je vandaag last van hebt

  • we bekijken of ik jou zou kunnen helpen en op welke manier dit dan het best zou kunnen

WAT ALS IK VOOR JOU NIET DE GESCHIKTE PERSOON BEN?

Als de conclusie van ons gesprek is dat ik voor jou niet de juiste persoon ben, bezorg ik je indien mogelijk - en als je dat wil - de gegevens van een collega uit mijn netwerk. 

Pas op met Google!

Als je via google op zoek gaat naar hulp voor jouw moeilijkheden dan beland je in een eindeloze lijst van therapeuten, psychologen, coaches en counselors. Het is voor de meeste mensen niet gemakkelijk te weten wie bekwaam is. Ook niet om te weten of hij/zij jou kan helpen? Vermits het voor velen moeilijk is om door de bomen het bos te zien zijn, geef ik je graag het volgende nog mee:

Een diploma zegt veel maar niet alles. Kijk niet enkel rond bij klinisch psychologen. Een gediplomeerd psycholoog kan ontzettend goed zijn in het afnemen van testen maar gespreksmatig ondermaats zijn, zeker wanneer hij of zij na zijn universitaire studies geen aanvullende therapieopleiding heeft gevolgd.  

Kies altijd voor iemand die een of een ICF geaccrediteerd coach is of iemand die een erkende therapieopleiding . Andere criteria waar je steeds naar kan vragen is in welke mate iemand vandaag zich nog bijschoolt.Iemand die zijn vak au sérieux neemt volgt niet vier à zes keer per jaar een losse

dag bijscholing, die zorgt ervoor dat die zich perma-nent bijschoolt via een opleiding permanente vorming waar

een rode draad doorheen loopt.

Vraag ook of iemand op regelmatige basis in supervisie gaat. Coaches, therapeuten en psychologen die op regelmatige basis op controle gaan (méér dan 3 keer per jaar) nemen hun beroep ernstig. Tijdens supervisiemomenten spreken zij over verschillende verhalen van mensen (compleet geanonimiseerd uiteraard) ten aanzien van een collega met jaren en jaren van expertise). Hierdoor wordt bekeken op welke manier de therapeut in kwestie zijn/haar werk nog beter kan doen en bij vragen wordt samen met de supervisor bekeken hoe deze voor dat specifieke verhaal aan te pakken. Het is een soort van kwaliteitscontrole die ten goede komt zowel aan de coach/therapeut zelf als aan de mensen die bij hen komen spreken.

Wees ten slotte alert voor therapeuten/psychologen/coaches... die beweren jouw probleem in X-sessies te kunnen oplossen en kies nooit voor een louter medicamenteuze behandeling.

Hoe graag we dat ook zouden wensen: er bestaan geen mirakel-oplossingen  en geen enkele coach / therapeut kent de oplossing voor jouw probleem. Een oplossing moet door jou worden gemaakt, sámen met de man of vrouw die jouw proces begeleidt.

EXPAT PSYCHE

online coaching en therapie
 

rebekka@expatpsyche.be

+32 (0)486 920 134

Heb je een suggestie of feedback? Ik hoor het graag!