VOORDELEN SPREKEN IN JE MOEDERTAAL

1.

We delen dezelfde culturele normen en waarden van België

2.

We spreken dezelfde taal

3.

Nuances en details kunnen gemakkelijker begrepen worden

4.

Je kan gemakkelijker spreken over wat jou bezig houdt en hoe jij je voelt.

5.

We kennen de Belgische humor waardoor deze ook binnen de sessies kan worden binnen gebracht

6.

Je spreek met iemand die opgeleid en ervaren is om met heel uitlopende klachten aan het werk te gaan in de taal die je het beste beheerst

Mijn naam is Rebekka Rogiest, ik ga langzaam aan richting de veertig, ben mama van twee dochters en met mijn man woonachtig te Gent.
 

Reeds van in de kleuterklas ben ik geïnteresseerd in hoe mensen dingen aanpakken, in de wereld staan en doen wat ze doen. Als mijn moeder me 's avonds kwam halen, kreeg zij vaak te horen: "Ze heeft de hele voormiddag op haar stoeltje gezeten, haar melk gedronken en rond gekeken naar wat er allemaal gebeurde".

 

Vandaag kan ik nog steeds erg genieten van eenvoudigweg ergens te zitten en kijken naar wat er om me heen gebeurt. Ik ben geïntrigeerd door wat ik zie, hoor en beleef en probeer de logica te zien. 

 

Ik ben gepassioneerd door hoe de wereld een impact heeft op onze psyche vandaag.  Ik hou van creatieve karakter van het onbewuste van de mens en de Kunsten. Het hoeft dan misschien ook niet de verwonderen dat ik na mijn paramedische studies, opleidingen rouw- en verliestherapie en nog meer bijscholingen me verder bekwaamde binnen het vakgebied van de creatieve therapie waar de psyche van de mens en de wereld van de kunsten samen komen.

Vandaag volg ik een ICF-coachopleiding bij Coaching The Shift teneinde het kwaliteitslabel van accredited ICF coach te behalen. Blijven leren, en mezelf als professional verder ontwikkelen gaat voor mij samen met mijn geloof in het potentieel dat inherent in iedere mens aanwezig is om tot de gewenste shift en verandering te kunnen komen.

Ik geloof dat zachte heelmeesters stinkende wonden maken en durf de dingen benoemen, maar altijd met een hart om mensen echt te helpen om een nieuw en hoopvol pad te vinden in hun leven. Via gekende, maar soms ook minder voor de hand liggende wegen. Zo maakte ik in 2014 de theatervoorstelling 'Ik Had Me Niet Gezien" in theater Tinnenpot te Gent. Een stuk dat draait over het gebrek aan identiteit en consequenties ervan. In 2017 schreef ik mee aan het boek "Ze maken ons kapot, meneer' over de medeverantwoordelijkheid van leidinggevende binnen het gegeven van burnout en boreout. In 2017 bracht ik tijdens het festival Drawing Days de tentoonstelling 'The Wall'. Veertig mensen brachten via een enkel beeld de essentie van hun psychische moeilijkheden weer en toonden zo aan de buitenwereld dat geen van hen te herleiden was tot een diagnostisch vignet.

Na jarenlang expats in toenemende mate te hebben ontvangen en begeleid in mijn privé-praktijk, heb ik in 2019 beslist mijn focus geheel te leggen op deze vaak vergeten doelgroep waar op dit moment amper tot geen ondersteunend en begeleidend aanbod voor bestaat in het Nederlands (en nog minder door Belgische hulpverleners).

 

De impact van een expatriatie op iemands gehele zijn; en nog niet in het minst op dienst psyche is immens. Psychisch stevig in je schoen staan is met uitstek bij deze doelgroep van cruciaal belang om een expatriatie te laten slagen. 

Lees je graag meer over mijn professionele loopbaan? Op mijn LinkedIn-profiel lees je er alles over.

EXPAT PSYCHE

online coaching en therapie
 

rebekka@expatpsyche.be

+32 (0)486 920 134

Heb je een suggestie of feedback? Ik hoor het graag!