THERAPIE

Samen onderweg, op weg naar verandering

Algemeen

Ik help expats wanneer zij klachten hebben die zorgt voor verdriet, pijn en lijden.

De klachten kunnen heel verschillend zijn: depressieve gevoelens, angsten; stemmingswisselingen, middelenafhankelijkheid, overvalt worden door verdriet, een gevoel van leegte of euforie. Misschien herken je jezelf niet meer of gebeuren er dingen die je niet kan verklaren. belangrijke transities in hun leven en werk richting echte veranderingen in hun leven.

Onze geest is in staat om op een zeer diverse manier uiting te geven aan iets wat nier meer lukt, je doet lijden.

Als therapeut zet ik al mijn expertise in om duidelijk te krijgen wat het precies is wat voor jou zo moeilijk gaat en wat precies de functie is van jouw klachten.  Waarom ontwikkel jij depressieve klachten en geen alcoholprobleem bijvoorbeeld?

Soms is dit heel duidelijk, heel vaak is dat niet het geval.  

Doorheen het spreken ontstaan inzichten en veranderingen waardoor je klachten en symptomen zullen transformeren en je meer het leven kan leiden dat bij je past.

Therapeutische trajecten

Het doel van Life Coaching om inzicht en duidelijkheid te krijgen in een uitdagende situatie.

 

Wat als het expat-avontuur niet is wat je ervan had verwacht?

Wat als je uit de weg kwijt en je houvast kwijt vast door zoveel veranderingen?

Wat met vrienden en familie?

 

Wie ben jij nog?

HAPPY EXPAT

Als Expat heb je bijna dubbel zoveel kans op psychische problemen dan je Belgische landgenoten.

Angst, depressieve gevoelens, eenzaamheid, psychose, stemmings-wisselingen, een gevoel van zinloosheid, jezelf niet meer herkennen en ver-slavingen zijn maar een greep van symptomen die kunnen ontstaan.

We kunnen verandering in je klachten brengen!

We spreken elkaar wekelijks via video conference call en je gaat thuis ook zelf aan de slag.

FIND YOUR PLACE

Onze identiteit is niet iets waar we mee worden geboren. "Je est un autre", zei Lacan. We bouwen een identiteit op via de ander. Onze identiteit is dan ook continue in beweging. 

Dit traject is er voor iedereen die niet goed meer wie hij/zij is. Voor wie de weg kwijt is, het allemaal niet goed meer weet. Het is tevens een traject voor wie het gevoel heeft anders te zijn dan de anderen, er niet goed 'in' te passen.

We spreken elkaar elke week en ik stuur je - waar je ook bent-  het 'This Is Me boek' toe waar we mee aan de slag gaan.

HET TRAUMA VOORBIJ

Wat voor de een traumatisch is, is dat niet voor de ander. In zijn essentie gaat een 'trauma' over 'iets' dat jou op een of andere manier perplex deed staan, 'iets' waar je geen woorden voor hebt. Er zijn heel veel verschillende symptomen die hierdoor kunnen ontstaan.

Gedurende 12 weken spreken we elkaar elke week en ik zet je mogelijks ook echt aan het werk. Alles gebeurt op jouw ritme. Jij spreekt / werkt over wat er jou op dat moment bezig houdt. 

Ik creëer de context waarin het mogelijk wordt om uiteindelijk uit te kunnen spreken wat niet uit te spreken valt.

Werkwijze

Mijn thuisbasis bevindt zich in Gent maar ik werk met mensen van overal ter wereld. De sessies vinden plaats face to face wanneer mensen nog niet vertrokken zijn en via video conference call (Zoom).

De duur van een therapeutisch traject bedraagt 10 tot 12 weken. Je klachten zijn er niet van vandaag op morgen gekomen en zullen dus ook niet op een paar sessies verdwijnen. 

Je krijgt de gelegenheid om te spreken over wat jou ook maar bezig houdt. Elke gedachte en elk geval mag worden uitgesproken; liefst zelf. Indien dat aangewezen is, staan we stil bij jouw geschiedenis. Dit is echter niet steeds noodzakelijk. Of dat bij jou het geval zal zijn valt onmogelijk te voorspellen.

Jouw geheel unieke manier van zijn en in de wereld staan zal ons helpen in het samen vinden van oplossingen waardoor veranderingen mogelijk worden en je klachten en symptomen je minder last gaan bezorgen.

4

3

2

1

Contacteer me

Vrijblijvend afstem-gesprek

Plan online je vrijblijvend afstem-gesprek in. 

Een gesprek van 20 minuten over jouw doelen en verwachtngen van het proces. Je hoort van mij hoe ik werk zodat jij op jouw beurt kan aanvoelen of dit tegemoet komt aan wat jij nodig hebt. 

Sessie 1

Elke sessie heb je alle ruimte om te spreken over je ook maar bezig houdt.

 

We proberen uit te spreken wat niet uit te spreken valt.

Verandering & Inzicht

Elke volgende sessie neem jij plaats op de bestuurderszetel en bepaal jij waar we het over hebben.

 

Ik help je om dieper op verkenning te gaan als dat aangewezen is.

Doorheen het spreken ontstaan nieuwe inzichten en veranderingen. Klachten en symptomen transformeren zodat je er minder pijn, lijden en verdriet is

EXPAT PSYCHE

online coaching en therapie
 

rebekka@expatpsyche.be

+32 (0)486 920 134

Heb je een suggestie of feedback? Ik hoor het graag!