HAPPY EXPAT

Een 12-weken traject

Zo goed als alle mensen die met mij aan het werk gaan, doen dat omdat ze op een of andere manier zelf dingen anders willen. Soms kom je op een punt dat je zelf niet meer weet er nodig voor is om dat te bekomen. Je oplossingsmogelijkheden die je zelf bedacht zijn uitgeput of werken niet langer afdoende. Dan is het tijd om elders en met de hulp van iemand anders oplossingen uit te vinden.

Als expat komt er heel wat op je af en onderzoek wijst dat expats op een gegeven moment erg vaak worden geconfronteerd met mentale moeilijkheden. Naast het regelen van heel wat praktische zaken word je ook geconfronteerd met een andere cultuur, andere gebruiken, een nieuwe job/geen job meer, weg van vrienden en familie…

Het hoeft niet te verbazen als je er een beetje de weg van kwijt geraakt en het even allemaal niet meer weet.

 • Voel jij je vaak alleen?

 • Loopt je relatie niet zoals je wenst?

 • Lijkt je tijd en leven betekenisloos?

 • Ervaar je een lek in je energie?

 • Voel je je niet lekker in je vel of misschien zelf depressieve gevoelens?

 • Heb je spijt dat je dit expat-avontuur ooit bent aangevat?

 • Heb je last van angst?

 • Word je geconfronteerd met zaken waar je geen woorden voor hebt, die je perplex doen staan?

 • Weet je niet meer wie je bent?

Als jij je hier in herkent, je wil verandering en je ben bereid om hiervoor de handen uit de mouwen te steken, dan is het HAPPY EXPAT TRAJECT wat jou hierbij helpen kan.
#inhoud
Tijdens dit 12-weken traject hebben we elke week een moment (max. 50 minuten) waarop we elkaar spreken. Indien het meer aangewezen is elkaar twee maal per week te spreken, dan kan dit ook en maken we daar twee maal per week dertig minuten van.
 
Ik zal je ook uitnodigen om tussendoor aan de slag te gaan met wat zaken waarbij je letterlijk de handen uit de mouwen zal kunnen steken. Indien aangewezen kan het ook zijn dat we tijdens onze wekelijkse gesprekken al aan het werk gaan.
Tijdens het afstem-gesprek kunnen we onder andere samen bekijken wat de aanleiding is dat je dit traject zou willen starten, wat het is waar je precies last van hebt, wat het is dat maakt dat je net nu - op dit moment - contact met me opneemt en wat je graag anders zou willen zien/ervaren. Ik luister graag ook naar wat jij nodig hebt.
Het is best mogelijk dat we tijdens het afstem-gesprek er nog niet helemaal uit zijn wat je exacte moeilijkheden zijn. Dat is geen probleem, we zetten dit uiterst belangrijke werk verder tijdens het traject.
Naar het einde van het traject toe bekijken we samen waar we geraakt zijn en bekijken we samen hoe het verder moet. Het is immers niet omdat het traject er op zit dat jouw spreek-momenten met mij dienen te stoppen. 
Tijdens onze gesprekken is er ruimte om te spreken voor jou om te spreken over wat je ook bezig houdt.
#praktisch

Hoewel ik begrip heb voor de vraag om tweewekelijks een sessie in te plannen, zie ik mensen enkel op wekelijkse basis. Psychotherapie werkt het best wanneer er een vertrouwelijke en zorgzame relatie kan worden opgebouwd. Naar mijn ervaring stellen wekelijkse sessies ons in staat om een ​​sterke en voldoende veilige relatie te creëren die ons in staat stelt om het werk te verdiepen en tot verandering te kunnen komen.

De moeilijkheden die je hebt zijn er nooit zomaar en opeens gekomen, het zal dan ook wat tijd vragen om te detecteren waar het werkelijk om gaat en veranderingen te bekomen. Elkaar slechts om de twee weken spreken vertraagt dit proces of maakt het onmogelijk echt tot de kern te komen.

#wat_haal_jij_er_uit
In alle eerlijkheid moet ik je vertellen dat ik jou niet kan garanderen dat jouw probleem wordt opgelost. Wij, therapeuten en psychologen, verkopen immers geen oplossingen. Wij gaan met jou samen op pad, beluisteren je woorden en doorheen dat werk komen we tot verandering. Verandering komt tot stand door reflectie, gedetailleerde discussie, aandacht voor hoe de dingen worden uitgesproken en wat niet wordt gezegd en het kunnen transformeren van emotioneel leed.

Veel mensen vragen ons om hun probleem 'op te lossen'. Het is echter nog maar de vraag wat dat dan wel voor jou betekent: 'je probleem oplossen'. En, wat is het échte probleem wat je last bezorgt? 

Elk proces is een uiterst persoonlijk proces dat voor iedereen anders verloopt. 'Psychotherapie' is algemeen genomen een formeel, professioneel proces betreft waarbij de nadruk gewoonlijk ligt op persoonlijke problemen van iemand, psychische stoornissen of emotioneel en psychisch lijden

Wat ik jou wel kan garanderen is dat: 

 • ik je onbevangen zal beluisteren

 • dit traject helder(der) zal maken hoe jij de wereld ervaart, handelt, wat er met je gebeurt en hoe dit tot problemen leidt.

 • we bekijken hoe jij omgaat met moeilijkheden in het leven.

 • we samen proberen te ontdekken wat het nu precies is wat er niet gaat.

 • ik je ten alle tijde au sérieux neem

 • ik voor een veilige, niet oordelende omgeving zorg

 • ik samen met jou op weg ga en gebruik maak van onze professionele relatie om diepgaand zaken aan te pakken

 • je meer inzicht zal krijgen in je problemen (waardoor verandering mogelijk wordt)

 • ik voor jou mogelijkheden creëer om te experimenteren met nieuwe denkwijzen, nieuw gedrag

​​

Dit traject helpt jou je te richten op hoe jij kan omgaan met de moeilijkheden in je leven, hoe je kan omgaan met veranderingen, een authentiek zelf kan ontwikkelen, betere relaties hebben en je algemeen 'goed' te kunnen voelen. 

Waar we precies zullen uitkomen valt niet te voorspellen. Dat het een boeiende reis wordt zeker en vast wel.

EXPAT PSYCHE

online coaching en therapie
 

rebekka@expatpsyche.be

+32 (0)486 920 134

Heb je een suggestie of feedback? Ik hoor het graag!